Inspiratie

Stratic inspiratie is ontstaan vanuit passie voor ons vak en dat delen we graag: We zijn nieuwsgierig, we lezen, zien en ervaren zaken die ons interesseren, die ons verbazen en die ons prikkelen. Hier vermelden we ook de work outs, events, ontbijtsessies die we organiseren.

NOTABEHEER®: orde in chaos van energienota’s

Herkenbaar? Maandelijks ontvangen gemeentes, provincies en waterschappen veel energie nota’s van verschillende partijen, met verschillende bedragen over diverse aansluitingspunten. Wie weet of dit klopt? Zijn de aansluitpunten nog actueel? Wat zou je betalen bij een andere leverancier? Zie jij door de bomen het bos nog?   De meeste organisaties hebben geen… inzicht in juistheid nota’s inzicht in kosten per leverancier of netbeheerder Lees verder..

Stratic & Nacht van de vluchteling

Onze collega Jules Bolhuis heeft het initiatief genomen om een Stratic team te vormen om deel te nemen aan de Nacht van de vluchteling op 17/18 juni 2017. Wereld Vluchtelingendag In 2017 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 17 op Lees verder..

Een vast kantoor, telefoonlijn en fax? Saai!

Precies werken zoals het ons uitkomt? We willen flexibiliteit, diversiteit, geïnspireerd worden en continue netwerken. Hoe vind je dat terug in een werkplek? Bij ons is geen een dag als de ander; het ene moment werken we bij de klant in huis, een brainstorm met professionals in een inspirerende omgeving en vaak sluiten we de Lees verder..

Reflectiereeks ‘Leiderschap in vloeibare tijden’

Vanuit deze inspiratie pagina deelt Stratic haar kennis en geven we ons netwerk de kans het zelfde te doen. Deze keer aandacht voor Annemarie Mars, expert in de veranderkunde, we werken graag met haar samen. Waarom? Onze samenwerking is samen te vatten in drie woorden: ambitie, deskundigheid en doen! Onze klanten varen daar wel bij, nu Lees verder..

Deze december geven wij een intelligent cadeau: een studiebeurs voor een meisje in Zuid Soedan

Bij Stratic zijn wij altijd op zoek naar duurzame oplossingen in de veranderende wereld van werk. Onze klanten verder helpen door inzet van professionals en het delen van kennis en ervaring. Hoe kennis het verschil kan maken ervaren wij dan ook dagelijks bij Stratic. Helaas is er ook een belangrijke bevolkingsgroep zonder toegang tot kennis. Lees verder..

De VAR verdwijnt nog niet

Er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan deze kroniek van onze staatssecretaris van Financiën. De huidige VAR blijft nog even in tact 19 oktober 2015 heeft staatssecretaris Wiebes in een brief aan de Eerste Kamer voorgesteld om de besluitvorming over en invoering van de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) nog even uit te stellen. Lees verder..

HET Zelfsturende team: een hype die blijft!

Werken met zelfsturende teams (ZST) kan een organisatie veel opleveren. We zien het in allerlei branches ontstaan. Het leidt bij een succesvolle implementatie tot een effectiever werkproces, betere bedrijfsresultaten en tot een hogere motivatie en betrokkenheid van de medewerkers. Heel mooi natuurlijk, maar het succes komt natuurlijk niet vanzelf. Victor Huitema geeft antwoord op een Lees verder..

Goed opdrachtgeverschap: wat is dat en hoe doe je het?

We weten dat inzicht en betrokkenheid in het samenspel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer het rendement in en na de opdracht verhoogt. Hoe kijken wij vanuit Stratic hier tegenaan? ‘Goed Opdrachtgeverschap’ is meer dan het zorgen voor de juiste randvoorwaarden waardoor de samenwerking met een interim professional optimaal (lijkt) te worden. Juist wanneer organisaties en freelance Lees verder..

Freelancers vrij en blij verkrijgen zelf de opdrachten!

Is dat zo en wat zeggen recente onderzoeken daarover? In een zomertijd met ‘weinig nieuws’ draaien onderzoekers overuren. Vorige week presenteerde TNO en CBS de eerste resultaten van de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2015. De ZZP barometer onderzoekt hoe ZZP’ers aan opdrachten komen. Oud nieuws met nieuwe termen of ligt het toch anders? En wat doen Lees verder..

Scrum for Dummies

Scrum in je dagelijks werk! Vaak organiseren we projecten als een ‘waterval’ en voeren ze ook zo uit: achter het bureau plannen we alle activiteiten om ze daarna volgordelijk (en apart door verschillende disciplines of teams) uit te voeren. Zo werkt het niet bij Scrum! Je werkt echt samen met professionals uit verschillende disciplines en Lees verder..

Contact
Stratic
HNK Amsterdam Arena
Burg. Stramanweg 105
1101 AA Amsterdam

Telefoon: 020 - 2619484
Mobiel: 06-14860795
e-mail: info@stratic.nl