Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: IT cloud & workspace projectmanager

Overheid | N-Holland, | 2022

Direct solliciteren

Wanted: Frontman voor uitdagend IT programma met focus op workspace portal & Enterprise Mobility Management.

Voor deze bijzondere onderzoek opdracht zoeken we een creatieve, pro-actieve kandidaat met ervaring in de publieke sector. Meer informatie en je reactie via marsha brink via 06-14860795 of via marsha@stratic.nl

Start per 15 juli – 36 uur per week – 6 maanden optie op verlenging.

Onze klant, een regionale overheid, wil een wil een professionele, wendbare, innoverende en netwerkend samenwerkende organisatie zijn om de kerntaken optimaal uit te voeren. Een op de toekomstgerichte informatie- en ICT huishouding is hiervoor randvoorwaardelijk. De informatie-agenda geeft hier richting aan. Deze agenda is opgebouwd uit vijf programma’s. Eén van deze programma’s richt zich op de implementatie van de ICT Strategie. Deze strategie heeft als doel het realiseren van een modern ICT-landschap met eenvoudige, laagdrempelige en veilige systemen en processen. Concreet betreft dit de transformatie naar de (publieke) cloud.

Het programma bestaat uit zes thema’s voor een van de thema’s: ‘Workspace Portal en Enterprise Mobility Management’ zijn we gevraagd een ‘trekker’ te introduceren. Je zal ook ondersteuning bieden aan de trekker van een van de andere thema’s uit het programma.

Opdrachtbeschrijving

Als trekker van het thema van het thema Workspace Portal en EMM en als ondersteuner binnen het thema Cloud computing sta je voor de uitdaging om binnen het programmateam te zorgen voor concrete vorderingen op de beoogde resultaten. Hierbij valt te denken aan (mede doen) het realiseren van het ontwerp van een EMM-oplossing (voor zoals laptops als smartphones), het onderzoeken van applicatievirtualisatie m.b.v. Citrix, VmWare en/of Appstream, het (doen) uitvoeren van voorbereidende activiteiten voor een pilot met een workspace portal, het ondersteunen van het (kleine) cloud team in oprichting op architectonisch gebied, bij de regie op het beheer en bij andere voorliggende vragen. De gevraagde kandidaat zal een rol vervullen in het project Ontwikkeling & Implementatie ICT-strategie.

Kennis, vaardigheden en competenties

  • Afgeronde HBO/WO opleiding, informatica of vergelijkbare opleiding;

  • Aantoonbare ervaring met cloud architectuur waaronder AWS; certificering op AWS professional niveau, is een sterke pré.

  • Kennis van EMM

  • Moet kunnen schakelen tussen (hands on) techniek en het aansturen van een thema dat ook het schrijven van nota omvalt, het bepalen van de tactische richting in nauwe afstemming met de programmamanager;

  • Vaardig in het signaleren en analyseren van informatie, ontwikkelingen en problemen

  • De ideale kandidaat beschikt over uitstekende communicatieve, sociale vaardigheden en analytisch vermogen en een creatieve maar realistische instelling.

Procedure

Graag ontvangen we je reactie voorzien van motivatie voor deze opdracht en CV waaruit gevraagde ervaring duidelijk blijkt, voor 20 juni 2019. Het natrekken van twee referenties en het opdrachten van een VOG is een screening en selectie onderdeel in deze procedure.

Mocht je eerst meer informatie willen neem dan contact op met marsha brink via 06-14860795 of via marsha@stratic.nl

 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag