Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Interim directeur universitair centrum

Onderwijs | Randstad, | 2022

Direct solliciteren

Interim-directeur voor het Universitair Centrum. De uitdaging is om toe te werken naar een innoverende afdeling, die open staat voor inspiratie van buiten en die inspiratie kan benutten om in te spelen op de behoeften uit de organisatie en het onderwijsveld.

Wil je direct meer weten bel of mail met marsha brink voor meer informatie. marsha@stratic.nl of via 06-14860795

Per direct tot (naar verwachting) 1 september 2020  -  3 dagen per week - Randstad.

Opdracht

  • De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het centrum, stuurt de drie teamleiders en twee coördinatoren marketing/communicatie en bedrijfsvoering aan en is eindverantwoordelijk voor personeel en middelen.
  • De directeur bouwt samen met de teamleiders en coördinatoren aan een sterk managementteam (MT).
  • De directeur bouwt samen met de teamleiders en coördinatoren aan de drie teams: Lerarenacademie, LEARN! Academy, HOVO (hoger onderwijs voor ouderen) en de bedrijfsvoering en marketing & communicatie. Middel hierbij is onder andere de reeds ingezette teamcoaching.
  • De directeur maakt samen met het MT-organisatiestrategie en -beleid voor de komende jaren dat toekomstbestendig en realistisch is, en op termijn leidt tot een financieel gezond centrum.
  • De directeur is (mede)verantwoordelijk om samen met de decaan en MT, en in samenspraak met de klankbordgroep, uitvoering te geven aan de implementatie van de reorganisatie.

Context omgeving

  • Het centrum heeft een reorganisatie achter de rug en per 1 november 2019 is de nieuwe organisatie gestart.
  • De uitdaging is om toe te werken naar een innoverende afdeling, die open staat voor inspiratie van buiten en die inspiratie kan benutten om in te spelen op de behoeften uit de organisatie en het onderwijsveld. Dit vraagt om een directeur, die heeft bewezen dat zij of hij een resultaatgerichte strategie met bijbehorende bedrijfsvoering processen kan inrichten en managen.
  • In de reorganisatieplannen is een richting geschetst voor de toekomst, het is nu zaak die richting verder uit te werken. Daar is iemand voor nodig met voldoende leiderschapskwaliteiten en bevoegdheden. De huidige reorganisatie heeft geleid tot krimp in het personeelsbestand zowel door vertrek van medewerkers als het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Profiel kandidaat
Een rots in de branding die luistert maar wel beslissingen neemt. Ervaring met een veranderende organisatie na een reorganisatie. Iemand die met gevoel medewerkers door deze verandering heen kan loodsen. Weet het vertrouwen bij de medewerkers weer op te bouwen. Kan helderheid scheppen, perspectief bieden en positieve energie uitstralen. Is toegankelijk, empathisch, maar ook daadkrachtig en besluitvaardig. Bekend met overheid en/of onderwijsorganisaties, bij voorkeur kennis van hoger onderwijs. Is ondernemend en bekend met hybride organisaties. Vormt een sparringpartner voor het faculteitsbestuur en MT.
 

Procedure & planning
Graag ontvangen we je reactie voorzien van motivatie voor deze opdracht en CV waaruit gevraagde ervaring duidelijk blijkt en onder vermelding van jouw tarief,  voor 24 december 2019. Het nagaan van twee referenties is een onderdeel in de screeningsprocedure. Kennismakingsgesprekken in de week van 6 januari 2020.

Mocht je eerst meer informatie willen neem dan contact op met marsha brink via 06-14860795 of via marsha@stratic.nl

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag