Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Vacature - Projectleider Geneesmiddelenbeleid en Vergoeding in Den Haag

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen | Den Haag, | 2022

Direct solliciteren

Reactie termijn verstreken.

Interessante baan met volop ontwikkelingsmogelijkheden voor talentvolle wo’er die een waardevolle bijdrage wil leveren op het gebied van geneesmiddelenbeleid in Nederland.

Wil jij als ambitieuze wo’er direct invloed uitoefenen op het geneesmiddelenbeleid in Nederland? Solliciteer dan nu bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Niet eerder was het belang van het snel beschikbaar krijgen van nieuwe innovatieve medicijnen zo duidelijk als tijdens de huidige coronapandemie. Een van de onderwerpen waar wij ons als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland al jaren voor inzetten. Daarbij toetsen we continu het geneesmiddelensysteem op beschikbaarheid en betaalbaarheid, adviseren we en denken we mee over aanpassingen die dit systeem kunnen verbeteren. Op dit moment hebben wij een vacature voor een gedreven, doortastende projectmanager die zich vol enthousiasme wil inzetten op verschillende projecten op het gebied van geneesmiddelenbeleid en de vergoeding van geneesmiddelen. Een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn voor de samenleving.

 

Projectleider Geneesmiddelenbeleid en Vergoeding

Den Haag, 40 uur per week


Als Projectleider Geneesmiddelenbeleid en Vergoeding maak je deel uit van de afdeling Kennis & Beleid, de grootste afdeling binnen onze vereniging. Met je inhoudelijke kennis van het zorgsysteem en het geneesmiddelensysteem in het bijzonder, ben je steeds alert op wat er speelt in de sector en weet daarbij feiten van fabels te scheiden. Samen met onze leden onderzoek je manieren om ons zorgsysteem te verbeteren. Je werkt hierbij ook samen met externe partijen zoals het Ministerie van VWS, het Collega ter Beoordeling van Geneesmiddelen, zorgverzekeraars en wetenschappers om mogelijke oplossingen onder de aandacht van de beleidsbepalers te brengen. Als taakverantwoordelijke projectleider breng je relevante partijen bij elkaar en zorg je dat je steeds het overzicht hebt en behoudt. Een hele centrale rol dus. Jouw concrete taken zijn verder:

·       het geven van statusupdates van projecten door middel van kwartaalrapportages;

·       ontwikkeling van rapporten over de stand van zaken van vergoedingen en klinisch onderzoek in Nederland;

·       het destilleren van informatie uit verschillende bronnen om mogelijke problemen aan te kunnen wijzen en zo met de juiste oplossingen te kunnen komen.

 

Ontwikkel jezelf en ons zorgstelsel

In onze organisatie werken we met allemaal zeer gedreven collega’s elke dag aan het beschrijven en het transparant maken van het geneesmiddelensysteem. Collega’s met heel veel ervaring in hun vakgebied en zeer bereid hun kennis met je te delen. Daarnaast bieden we je bijna oneindige mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. De mogelijkheid om echt iets te kunnen betekenen in de verbetering van het zorgstelsel en daarmee uiteindelijk de patiënt te helpen, is misschien wel de belangrijkste reden om te solliciteren. Bovendien krijg je veel verantwoordelijkheid en het feit dat je met allerlei verschillende professionals om tafel zit (intern en extern, privaat en publiek) maakt de baan heel interessant. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband. Verder bieden we je:

·       een salaris tussen € 3.500 en € 5.000 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring;

·       13e maand;

·       een goede pensioenregeling;

·       heel veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

 

Boeiende baan voor een kritische en communicatief sterke wo’er

Binnen deze baan is het belangrijk dat je analytisch sterk bent, doortastend en een geloofwaardige gesprekspartner bent voor alle verschillende partijen waarmee je te maken hebt. Het is dan ook essentieel dat je een goed beeld hebt van het zorgsysteem in Nederland en tegelijkertijd inzicht hebt in de verschillende belangen van partijen met wie je te maken hebt. Je werkt zorgvuldig en streeft een onberispelijke kwaliteit na. Je bent ambitieus en leergierig en geeft niet snel op. Daarnaast beschik je over:

·       een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in een economische richting of in gezondheidswetenschappen;

·       minimaal twee jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld opgedaan in een ziekenhuis, zorginstelling, bij een patiëntenvereniging of een zorgverzekeraar;

·       kennis van het geneesmiddelensysteem is een pre;

·       uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

 

Is deze maatschappelijk relevante functie iets voor jou?

Ben jij op zoek naar een baan waarin je direct invloed kunt uitoefenen op het geneesmiddelenbeleid in Nederland en het vergoedingensysteem, solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving en selectie van geschikte kandidaten op basis van harde eisen en een eerste (video)gesprek. Daarnaast zal een referentiecheck plaatsvinden.

Reactie termijn verstreken er zijn kandidaten zijn in procedure gebracht, het is de verwachting dat we met deze kandidaten de procedure kunnen afronden.

Over de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Het bureau van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie.

De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De Vereniging heeft 42 leden

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag