Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Online communicatiespecialist met interessante ontwikkelingsmogelijkheden

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2022

Direct solliciteren

Werk jij mee aan onze reputatie door de het optimaal inzetten van onze online kanalen? Bij ons krijg je veel verantwoordelijkheid en volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen.

Binnen de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) werken we elke dag hard aan het snel beschikbaar krijgen van innovatieve geneesmiddelen voor ziektes die nu nog niet behandelbaar zijn en het creëren van een gunstig onderzoeksklimaat. Wij zijn een branche vereniging met ruim 40 leden. Om onze dit ook aan een breder publiek over het voetlicht te brengen, zijn we op zoek naar een enthousiaste online specialist die zich thuis voelt op social media en aan de slag gaat met de ontwikkeling van een impactvolle online strategie. Een interessante en zelfstandige rol met volop ruimte voor ontwikkeling.

 

Online Specialist 

Den Haag, 32 - 40 uur per week

Deze baan biedt je echt ´the best of both worlds’: aan de ene kant ontwikkel je vanuit een langere termijn visie de online strategie voor onze verschillende doelgroepen, inclusief een globale contentkalender. Aan de andere kant zorg je ook zelf voor de productie van de content; je verwerkt authentieke ‘stories’ vanuit de organisatie en onze leden in aantrekkelijke teksten en zorgt ook voor het bijbehorende beeldmateriaal (afbeeldingen, video, illustraties). Samen met de collega’s van de afdeling Communicatie stem je tijdens het dagelijkse ‘nieuwskwartiertje’ af wat er speelt en waar via de online en social kanalen ingehaakt zal worden op de actualiteit. Hierbij bewaak je altijd de positionering en de merkwaarde van de vereniging en zorg je ervoor dat de online en offline uitingen op elkaar aansluiten. Met jouw enthousiasme ben je een echte social media ambassadeur richting je collega’s.

Je concrete taken zijn:

·       het inzetten, analyseren en zo nodig bijsturen van social media campagnes;

·       het onderhouden  en zo nodig herinrichten van onze website en de social mediakanalen;

·       het rapporteren en informeren over nieuwe ontwikkelingen aan de directie;

·       het opmaken en versturen van nieuwsbrieven;

·       huisstijlbewaking.

 

Baan met grote zelfstandigheid, maar ook met behulpzame collega’s

Het verder brengen van onze online communicatie is jouw uitdaging. Dat betekent dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de rol. Dit vraagt grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Maar je hoeft het niet helemaal alleen te doen; je kunt rekenen op de hulp van je zeer ervaren en gedreven collega’s die altijd bereid zijn hun kennis met je te delen. Daarnaast zijn er bijna onbeperkte mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied.

In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband. Verder bieden we je:

·       goede thuis werkmogelijkheden, we voorzien je van een laptop en mobiel;

·       een salaris tussen € 2.750 en € 3.500 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring;

·       13e maand;

·       een goede pensioenregeling;

·       20 vakantiedagen, 4 bovenwettelijke dagen en 12 roostervrije dagen;

·       reiskostenvergoeding.

 

Strategische hbo communicatiespecialist die zelf content ontwikkelt

Binnen deze baan is het belangrijk dat je weet hoe je online mensen verbindt. Je bent een echte storyteller en strategisch én praktisch sterk. Je bent in staat zelf verhalen op te halen in onze organisatie, heldere en foutloze teksten te schrijven, en bijvoorbeeld ook video’s te maken en editen. Je bent nieuwsgierig, hebt interesse in de farmaceutische wereld. Je bent ambitieus en betrokken en hebt de wil om zowel jezelf als de VIG te blijven ontwikkelen. Daarnaast beschik je over:

·       een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting marketing/ communicatie;

·       minimaal drie jaar relevante werkervaring, waarvan 2 jaar op het gebied van offline en online communicatie;

·       ervaring met SEO, SEA, Hotjar, Google Analytics, Ad Words, Google Tag Manager, Photoshop en Mailchimp;

·       ervaring om zelf video’s te maken en te editen;

·       uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

 

Is deze nieuwe functie binnen onze communicatieafdeling iets voor jou?

Ben jij op zoek naar een baan met veel verantwoordelijkheid, waarin jij je online kennis en kunde allemaal kwijt kunt, solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

 

-----------

Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Het bureau van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie.

De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De Vereniging heeft 42 leden.

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag