Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Manager Public Affairs

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen | Den Haag, | 2022

Direct solliciteren

Wil jij als engaged Public Affairs senior een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van ons medicijnstelsel? Kom dan de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) versterken en solliciteer!

** Neem direct contact op met Marsha Brink via 06-14860795 of via marsha@stratic.nl **

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland zetten we ons al jaren in voor het snel beschikbaar komen van nieuwe geneesmiddelen. Het afgelopen jaar, waarin COVID-19 ons elke dag bezighield, hebben we kunnen zien hoe belangrijk dat is én dat het kan. Maar ook toekomstgerichte zorg en een goed investeringsklimaat zijn thema’s waar wij ons hard voor maken. Onderwerpen waarvan het belangrijk is dat deze stevig verankerd worden in het overheidsbeleid. Met jouw netwerkkwaliteiten werk je aan een betere en betaalbare zorg voor iedereen.

Ben jij op zoek naar een baan waarin je écht kunt bijdragen aan de modernisering van ons medicijnstelsel en de bekendheid vergroten van bijvoorbeeld ‘personalized medicines’? Beschik je over een goed netwerk in politiek Den Haag en binnen de verschillende partijen in de zorg? Weet je de kracht van social media optimaal te benutten en laat je dat dagelijks actief zien? Dan komen we graag in contact met jou voor de rol van: Manager Public Affairs, Den Haag, 40 uur per week

Als Manager Public Affairs maak je onderdeel uit van onze communicatie-afdeling en werk je nauw samen met zowel interne collega’s als de Public Affairs professionals bij onze leden. In deze uitdagende rol geef je geen leiding aan een team maar manage je de 'Public Affairs' van de VIG.

Een belangrijke taak in deze mooie job is het versterken van onze positionering dat doe je door onze standpunten zo effectief mogelijk voor het voetlicht te brengen. Om daar te komen vertaal je het jaarplan van de VIG naar een spot on Public Affairs-strategie. Met jouw gestructureerde aanpak zorg je voor een duidelijke stakeholdermapping, je kent onze mede- en tegenstanders, hun standpunten en weet precies hoe je hen het beste kunt benaderen. Vervolgens monitor je continu, bijsturen of doorgaan? Je houdt je collega’s op de hoogte van verschuivingen in de meningen van besluitvormers en beïnvloeders en veranderingen in de publieke opinie. Ook geef je strategisch advies aan de directie over de mogelijke impact hiervan op de activiteiten van de VIG richting de diverse stakeholders.

Een ander belangrijk onderdeel van je rol is communicatie via social media. Op effectieve wijze haak je in op relevante nieuwsfeiten en koppelt onze standpunten hieraan. Via social media zet je je netwerk op een waardevolle manier in realiseer je uitbreiding. Dit is als een tweede natuur voor je, we zien dat doordat je dagelijks actief bent als ware ‘innovatieve geneesmiddelen influencer’.

Je concrete taken zijn:

 • bepalen en uitvoeren van de Public Affairs strategie van de VIG die je verbindt aan Europa;
 • monitoren, analyseren, inhaken op en advisering over relevante ontwikkelingen voor de VIG;
 • actief bijdragen aan de belangenbehartiging via organisatie van (online) netwerkevents, social media etc.;
 • wanneer nodig vervangen van de woordvoerder.

Veel vrijheid binnen een energieke werkomgeving
Als je bij ons aan de slag gaat, ga je merken dat je wordt omringd door gedreven collega’s. Dit zorgt voor een energieke werkomgeving, waarin jij je als ambitieuze professional thuis zult voelen en kunt floreren. Je krijgt veel vrijheid om je rol in te vullen en alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. De belangrijkste reden om te solliciteren zou toch moeten zijn dat jouw bijdrage er mede voor zorgt dat de innovatieve geneesmiddelenindustrie in Nederland én de EU zich steeds verder kan ontwikkelen.

Verder kun je rekenen op:

 • aantrekkelijk salaris, afhankelijk van je ervaring, wil je exact weten hoeveel? Neem contact op met Marsha Brink;
 • 13e maand;
 • een prima pensioenregeling;
 • 36 vakantie dagen;
 • reiskostenvergoeding.
 • Je start met een contract voor een jaar, dat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

De ideale kandidaat is een public affairs addict, politiek-sensitief resultaatgericht.
Om deze functie succesvol te kunnen vervullen is het belangrijk dat je weet hoe het krachtenveld in de zorg en geneesmiddelensector in Nederland en Europa werkt. Dat je exact weet wie de belangrijke spelers zijn en wat hun belangen zijn. Met jouw natuurlijke nieuwsgierigheid zit je boven op het nieuws en blijf je altijd alert op wat er speelt in de sector. Je beschikt over een sterk netwerk en een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Je kent de weg in politiek Den Haag goed. Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht.

Daarnaast beschik je over:

 • een relevante universitaire opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Gezondheidswetenschappen, Politicologie of Bestuurskunde;
 • minimaal vijf jaar recente succesvolle ervaring in het beïnvloeden van complexe (politieke) krachtenvelden, bijvoorbeeld bij een zorgverzekeraar, relevante overheidsinstantie of een in Public Affairs gespecialiseerd communicatiebureau;
 • ervaring met politieke en overheidsrelaties;
 • ervaring met crisis- en issue-management, bij voorkeur in de gezondheidssector;
 • expertise op het gebied van effectieve inzet van digitale en social media;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Sollicitatieprocedure
Is deze impactvolle rol in het hart van de innovatieve geneesmiddelenindustrie iets voor jou? Wil jij elke dag werken aan relevante thema’s binnen de innovatieve geneesmiddelensector, reageer dan meteen. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl.

In opdracht van de VIG verzorgt Stratic de werving en selectie van geschikte kandidaten. Ga verkennend gesprek aan met Marsha, zij kan je alles vertellen over de rol, doorgroeimogelijkheden en uiteraard onze organisatie. De sollicitatieprocedure bestaat uit een verkennend gesprek met Marsha, een kennismakingsgesprek met je toekomstige VIG collega’s o.a. met directeur Gerard schouw en voor een tweede gesprek vragen we je een case study uit te werken.  Graag ontvangen je reactie vóór 22 maart 2021.

Over de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG)
Het bureau van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De Vereniging heeft 42 leden.

 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag