Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Interim Senior communicatie adviseur

Overheid | Randstad, | 2022

Direct solliciteren

32 uur per week, start zsm, 3 maanden met optie op verlening. 

Werkend vanuit huis indien Corona maatregelen het weer toelaten dan vanuit kantoor locatie utrecht.

Onze opdrachtgever is een belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid.Het team Communicatie & Public Affairs telt negen medewerkers. Zij spelen een belangrijke rol in de positionering, in de ondersteuning en begeleiding van projecten en in het op de kaart zetten van publieke gezondheid en veiligheid. Voor het communicatieteam zijn wij per direct op zoek naar een breed inzetbare Senior Communicatieadviseur voor 32 uur per week. 

Wat houdt de functie in?
Als senior communicatieadviseur ben je sparringpartner voor collega’s, leidinggevenden en directie van de organisatie en waar nodig voor de leden. Je adviseert, ondersteunt en begeleidt hen bij positionerings- en communicatievraagstukken. Je ziet waar communicatieve ondersteuning nodig is en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast treed je op als persvoorlichter en bied je ondersteuning bij de woordvoering door met name de voorzitter.

Op dit moment is er ok een groot communicatieteam dat zich richt op de bestrijding van het coronavirus. Hoewel je ook met dit team nauw samenwerkt, kom je in het team dat zich bezig houdt met de reguliere thema’s als preventie, (jeugd)gezondheidzorg en alles wat te maken heeft met een gezonde en veilige  leefomgeving.

Functie eisen
Je bent een ervaren senior communicatieadviseur met academisch werk- en denkniveau en een aantoonbaar trackrecord in een bestuurlijk complexe omgeving. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, bent analytisch sterk en hebt het vermogen relevante ontwikkelingen te herkennen in het maatschappelijk debat. Je bent proactief, creatief, overtuigend en enthousiasmerend.

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring op het terrein van communicatie en voorlichting;
  • Je beschikt over politieke- en organisatiesensitiviteit;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, ook als het gaat om het schrijven van website content;
  • Ontwikkelingen binnen je vakgebied volg je op de voet, bijvoorbeeld als het gaat om online communicatie of de inzet van nieuwe middelen;
  • Competenties: enthousiast, verbindend, omgevingsbewust, creatief, stevige gesprekspartner, initiatiefnemer;
  • Ervaring in zorg & welzijn en/of in een brancheorganisatie is een pré.

Graag ontvangen we je reactie, voorzien van CV, motivatie voor deze opdracht en tarief indicatie. Reactie aan marsha@stratic.nl. 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag