Vacature: Innovatieve communicatieadviseur/(eind)redacteur

| Den Haag, | 2022

Direct solliciteren

DE kans om dicht op de inhoud te zittenen nieuws te ontwikkelen. 

Wij zijn de branchevereniging voor de innovatieve geneesmiddelenbranche en we werken elke dag hard aan het creëeren van de juiste omstandigheden voor het snel beschikbaar krijgen van innovatieve geneesmiddelen voor ziektes die nu nog niet behandelbaar zijn.

Den Haag, 32 - 40 uur per week, communicatieadviseur/(eind)redacteur
Met jouw innovatieve aanpak draag je bij aan de feitelijke discussies over alledaagse onderwerpen binnen de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) zoals: modernisering van het toelatingssysteem voor nieuwe medicijnen, de ontwikkeling van personalized medicines, maar ook de aanpak van medicijnresten in het water etc. etc.

Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs en prachtige communicatie-uitingen. Hiermee willen wij naar onze leden maar ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en  professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen. Jij bent dan ook iemand die zich makkelijk verplaatst in verschillende belanghebbenden. Ook kun je snel schakelen tussen onderwerpen en werkzaamheden.

Om onze ambities te realiseren zoeken we ter versterking van ons team een enthousiaste communicatieadviseur/ (eind)redacteur die zich thuis voelt in een ambitieuze omgeving en aan de slag gaat met de ontwikkeling van een impactvolle (online) communicatiestrategie. Ongeveer de helft van je tijd werk je als redacteur voor met name de wekelijkse nieuwsbrief van de VIG en de andere helft als adviseur, waarbij je vanuit jouw expertise een communicatieplan/campagne maakt en uitvoert voor een van de strategische pijlers binnen de VIG.

We werken in een ‘matrix’-organisatie en hebben teams geformeerd rondom pijlers. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen waaraan we werken. In elke pijler werkt een team professionals samen; de inhoudelijke projectleider, externe experts, public affairs adviseur en jij als communicatieadviseur. Er wordt onderzoek gedaan naar feiten, continue wordt er verbinding gemaakt met de juiste professionals binnen en buiten de organisatie en als (eind)redacteur zorg jij ervoor dat het nieuws op de juiste plekken landt.

Deze baan biedt je echt ´the best of both worlds’: aan de ene kant ontwikkel je vanuit een langetermijnvisie de communicatiestrategie op de verschillende onderwerpen in de pijlers. Aan de andere kant zit je dicht op de inhoud en zorg je zelf voor de productie van de content als (eind) redacteur. Je verwerkt authentieke stories vanuit de organisatie en onze leden in aantrekkelijke uitingen. Hierbij bewaak je altijd de positionering en de merkwaarde van de VIG en zorg je ervoor dat de online- en offline-uitingen op elkaar aansluiten.

Je concrete taken zijn:

 • het verzorgen van een wekelijkse digitale nieuwsbrief
 • het dagelijks opstellen en plaatsen van berichten op sociale media
 • schrijven en redigeren van blogs en vlogs
 • meewerken aan communicatieprojecten

Om dit goed te kunnen doen moet je:

 • bovenop het nieuws zitten en dit analyseren
 • een uitstekend taalgevoel hebben
 • uitblinken in pakkende teksten en koppen
 • alles weten van sociale media

Je ambitie is om met de nieuwsbrieven en berichten in en op (sociale) media impact te creëren. Verder weet je het aantal abonnees van de nieuwsbrief te laten groeien en beleidstaal om te zetten in aansprekende teksten. Vanzelfsprekend heb je een vlotte pen; je schrijft net zo makkelijk een brochuretekst als een communicatieadvies voor een project. Je werkt zelfstandig én kunt tegelijkertijd goed samenwerken en een netwerk onderhouden. Daarbij communiceer je niet alleen zelf uitstekend; je helpt ook anderen graag om beter te communiceren.


Baan met grote zelfstandigheid en ook met fijne collega’s die graag helpen
Het verder brengen van onze communicatie is jouw uitdaging. Dat betekent dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de rol. Dit vraagt grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en een gestructureerde, gefocuste manier van werken. Maar je hoeft het niet helemaal alleen te doen; je kunt rekenen op de hulp van je zeer ervaren en gedreven collega’s die altijd bereid zijn hun kennis met je te delen. De VIG heeft een platte organisatiestructuur: directeur, het MT en de projectleiders die inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor de pijlers.

We bieden bijna onbeperkte mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband. Verder bieden we je:
·       goede thuiswerkmogelijkheden, we voorzien je van een laptop en mobiel;
·       een salaris tussen € 3.500 en € 4.500 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring;
·       13e maand;
·       een goede pensioenregeling;
·       36 vakantiedagen;
·       reiskostenvergoeding.

Strategische (eind)redacteur met een hart voor innovatie
Binnen deze baan is het belangrijk dat je weet hoe je mensen verbindt. Je bent een echte storyteller en strategisch én praktisch sterk. Je bent in staat zelf verhalen op te halen in onze organisatie en heldere en foutloze uitingen te ontwikkelen. Je bent nieuwsgierig en hebt interesse in de farmaceutische wereld. Je bent ambitieus en betrokken en hebt de wil om zowel jezelf als de VIG te blijven ontwikkelen.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde HBO marketing/communicatie of journalistieke opleiding;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring als  redacteur of als  journalist.
 • Omdat je werkomgeving steeds digitaler wordt is het fijn als je ervaring hebt met SEO, SEA, Google Analytics, Ad Words, Google Tag Manager, Mailchimp etc.
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Is deze nieuwe functie iets voor jou?
Ben jij op zoek naar een baan met veel verantwoordelijkheid, waarin jij je communicatiekennis en kunde allemaal kwijt kunt en waar volop ruimte is voor ontwikkeling? Solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
Het bureau van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De Vereniging is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

« terug naar alle vacatures

Solliciteren

Geen bestand geselecteerd

Stel je vraag