Vacature: Online marketeer

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2022

Direct solliciteren

Den Haag, 32 - 40 uur per week

Op creatieve wijze actuele thema’s vertalen naar aansprekende content voor online kanalen. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft een mooie baan voor een ervaren online marketeer met affiniteit met de geneesmiddelensector.

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland maken we ons al jaren hard voor het snel beschikbaar komen van nieuwe geneesmiddelen. Ook dragen we bij aan politieke discussies over thema’s als toekomstgerichte zorg en innovaties in de Life Sciences & Health sector. Om onze standpunten duidelijker over het voetlicht te brengen, zijn we op zoek naar een betrokken online specialist met een uitstekend taalgevoel. Iemand die alle ins en outs van de verschillende social media platforms kent en deze op een impactvolle manier weet in te zetten. In je rol als online marketeer krijg je veel vrijheid om deze op eigen wijze in te vullen.

Jouw rol als strateeg én redacteur
Deze baan biedt je echt ´the best of both worlds’: aan de ene kant ontwikkel je vanuit een langetermijnvisie de online communicatiestrategie. Aan de andere kant zorg je ook zelf voor de productie van de content als social media en online redacteur. En dat kan van alles zijn: posts of stories voor de social kanalen, blogs, e-mail nieuwsbrieven, video’s, podcast… Kortom: datgene wat jij bedenkt om onze standpunten onder de aandacht te brengen. Tijdens het dagelijkse ‘nieuwskwartiertje’ stem je met je collega’s af wat er speelt en waar via de online en social kanalen ingehaakt zal worden op de actualiteit. Natuurlijk volg je zelf ook het nieuws op de voet, zeker het gezondheidsnieuws.
Bij alles wat je doet zorg je dat dit past binnen de positionering en de merkwaarde van de vereniging.

Je concrete taken als online marketeer zijn:

 • ontwikkelen van onze online communicatiestrategie;
 • het onderhouden en verder ontwikkelen van onze website en online uitingen;
 • meewerken aan de wekelijkse nieuwsbrief en dagelijkse social media uitingen;
 • het meten en analyseren van de resultaten van de online uitingen;
 • creëren en inzetten van allerlei creatieve content, zoals blogs, vlogs, video’s en podcasts.

Oneindig veel mogelijkheden om door te groeien
We bieden je alle ruimte om op jouw creatieve manier invulling te geven aan de baan. Je kunt daarbij rekenen op de hulp van je zeer ervaren en gedreven collega’s die altijd bereid zijn hun kennis met je te delen. De VIG is een ambitieuze organisatie die zich wil blijven ontwikkelen. Jij helpt ons daarbij, maar wij vinden het ook belangrijk dat jijzelf wilt blijven groeien. We bieden je daarom bijna onbeperkte mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband.

Verder bieden we je:

 • een salaris prachtig salaris, afhankelijk van je ervaring doen we je graag een bod waar je blij van word;
 • en een 13e maand;
 • de mogelijkheid om vanuit huis te werken (we voorzien je van een laptop en mobiel);
 • een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding.

Creatieve communicatiespecialist met een groot taalgevoel
Je bent een echte storyteller en weet nieuwsfeiten om te toveren naar pakkende social media content. Deze communicatie-uitingen ontwikkel je zelf. Je bent dan ook zowel strategisch als uitvoerend sterk. De teksten die je schrijft zijn kernachtig, aantrekkelijk en natuurlijk foutloos. Jij weet dat schrijven vooral schrappen is. Het is belangrijk dat je zelfstandig en gestructureerd werkt en snel kunt schakelen tussen projecten. Verder heb je interesse in de farmaceutische wereld en sta je achter de standpunten van onze vereniging.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde hbo-opleiding met een specialisatie in online communicatie;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring als online redacteur, bij voorkeur in de medische/farmaceutische wereld;
 • kennis van SEO, SEA, Google Analytics, adverteren op social media, Photoshop en/of InDesign;
 • ervaring met het schrijven en versturen van nieuwsbrieven;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Is deze veelzijdige baan iets voor jou?
Ben jij op zoek naar een baan waarin jij je online communicatiekennis én liefde voor taal kwijt kunt, solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton.

Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De VIG is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs, prachtige communicatie-uitingen en waardevolle events. Hiermee willen wij naar onze leden en ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

De VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
 

« terug naar alle vacatures

Solliciteren

Geen bestand geselecteerd

Stel je vraag