Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Junior Public Affairs Adviseur

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren

Mooie kans om als junior adviseur Public Affairs van start te gaan in een innovatieve branche. Ben je een geboren netwerker met belangstelling voor geneesmiddelen en de zorg? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

Den Haag, 32 – 40 uur per week

Een belangrijke bijdrage leveren aan het op de politieke agenda krijgen van toekomstgerichte zorg. Als je je verder wilt ontwikkelen in het vakgebied Public Affairs (PA) en interesse hebt in medicijnen dan heeft de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) een interessante vacature.

Wij zijn de branchevereniging voor de innovatieve geneesmiddelensector. Wij zetten ons in om geneesmiddelenontwikkeling en -onderzoek te stimuleren, de toegang van patiënten tot innovatieve geneesmiddelen en vaccins te versterken en het vestigings- en investeringsklimaat voor biofarmaceutische bedrijven in Nederland te versterken.

Belangrijke onderwerpen onder de aandacht brengen om het zorgbeleid te verbeteren
Samen met de manager Public Affairs en de manager Public Affairs Europa vorm je het PA-team van de VIG. Je ondersteunt de manager Public Affairs in de uitvoering van de PA-werkzaamheden in Nederland voor onze sector. Met jouw vooruitstrevende, doortastende en gestructureerde aanpak draag je eraan bij dat de voor de VIG relevante onderwerpen op de politieke agenda komen. Hierbij werk je ook nauw samen met je communicatie- collega’s.

In dit kader zijn je belangrijkste taken:

 • Het monitoren, analyseren en duiden van relevante ontwikkelingen in politiek
 • Het voorbereiden, bijwonen en terugkoppelen van relevante debatten in de Tweede Kamer
 • Het (helpen) opstellen van position papers en stakeholderanalyses
 • Het (mede) voorbereiden, bijwonen en voeren van overleggen met onze leden en externe stakeholders
 • Het aandragen van relevante content voor onze website, social mediakanalen en onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontwikkel jezelf tot zelfstandig PA-adviseur in een innovatieve omgeving
Samen met zeer gedreven collega’s zet jij je op een prachtige plek in hartje Den Haag elke dag in voor de innovatieve geneesmiddelenbedrijven en daarmee ook voor Nederlandse patiënten. Je kunt rekenen op goede begeleiding en ondersteuning in een informele werksfeer om te kunnen groeien in je vakgebied. We bieden je dan ook bijna eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband.

Verder bieden we je:

 • Een bruto salaris tussen € 2.500 en € 3.500 (fulltime), afhankelijk van ervaring
 • Een 13e maand
 • Goede thuiswerkmogelijkheden (we voorzien je van een laptop en mobiel)
 • Een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen bij fulltime dienstverband;
 • Reiskostenvergoeding.

Nieuws- en leergierig met aandacht voor relaties
In deze baan is het essentieel dat je interesse hebt in de medicijnsector en hoe het zorgsysteem in Nederland in elkaar zit. Je hebt bovendien een goed gevoel voor politieke verhoudingen en houdt continu het nieuws in de gaten. Je bent in staat grote hoeveelheden informatie te analyseren en verbanden te leggen en werkt altijd nauwkeurig. Je kunt goed zelfstandig werken en bent in staat je eigen netwerken te bouwen en te onderhouden. Je bent toekomstgericht, ook als het gaat om je eigen ontwikkeling.

Daarnaast beschik je over:

 • Een relevante afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld Politicologie/Political Science, Beleid en Politiek of Bestuurskunde;
 • Enige werkervaring in Public Affairs, dit kan zijn via een traineeship of stage;
 • Je hebt een vlotte pen en bent in staat om soms complexe materie helder over te brengen;
 • Sterke relationele en contactuele vaardigheden;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Help jij VIG verder in het publieke debat?
Wil jij onze belangen vertegenwoordigen en zo werken aan het verbeteren van de omgeving waarin onze leden innovatieve geneesmiddelen kunnen ontwikkelen? Solliciteer dan meteen via mail aan: marsha@stratic.nl. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen, gesprekken, referenties en een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De VIG opereert in een zeer ondernemende en innovatieve omgeving. Doel is om de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en steeds het belang van innovatieve geneesmiddelen onder de aandacht te brengen. Werken bij de VIG is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

De VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

#vacature #geneesmiddelen #zorg #publicaffairs #relatiebouwer #PA  #DenHaag

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag