Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Senior adviseur Geneesmiddelenbeleid en Vergoeding

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren

Den Haag, 32 – 40 uur per week

Als senior adviseur Geneesmiddelenbeleid en Vergoeding binnen de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelenbeleid (VIG) lever je een betekenisvolle bijdrage aan het beschikbaar komen van effectieve geneesmiddelen.  Met je brede kennis van het geneesmiddelenbeleid werk je aan vraagstukken die belangrijk zijn voor onze leden én patiënten in Nederland.

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland zetten wij ons al jaren in voor het snel beschikbaar krijgen van nieuwe innovatieve geneesmiddelen. Het geneesmiddelenbeleid heeft in ons land geleid tot een complex systeem van overheidsinterventies en regelgeving, waarbij veel verschillende publieke en private zorgpartijen een rol spelen. Vanuit de VIG toetsen we het systeem continu op beschikbaarheid en betaalbaarheid, signaleren we risico’s in het systeem en ontwikkelen we oplossingen om het systeem te verbeteren. Beschik jij over uitgebreide kennis over het zorgstelsel en weet jij exact hoe het geneesmiddelensysteem in elkaar zit? Voel jij je bovendien prettig in een projectmatige werkomgeving, waarin je met meerdere vraagstukken tegelijkertijd bezig bent? Ga dan aan de slag als senior adviseur Geneesmiddelenbeleid en Vergoeding bij de VIG.

Invloedrijke rol waarin je echt tot veranderingen kunt komen
Als senior adviseur werk je namens de leden van de VIG. Je zet je in op verschillende onderwerpen die te maken hebben met het geneesmiddelenbeleid en de vergoeding van geneesmiddelen. Elke dag focus jij je op het verbeteren van het bestaande systeem. Je identificeert (mogelijke) risico’s en denkt na over grensverleggende oplossingen. Je baseert je hierbij zoveel mogelijk op data en relevante publicaties. Vanuit een sterk analytische blik discussieer je scherp over de verschillende vraagstukken en zorg je dat deze op tafel komen bij beleidsbepalers. Je werkt hierbij samen met onze leden en met partijen als het Zorginstituut Nederland, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, patiëntenverenigingen en wetenschappers.
Op ons moderne kantoor in Den Haag werk je nauw samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor vakgebieden zoals Gezondheid & Economie, Strategische Coalities, Innovatie, Life Sciences & Health, Communicatie en Public Affairs. Alles raakt elkaar immers. Je bent een sparringpartner voor de Manager Gezondheidseconomie en Vergoeding.

Samengevat zijn je belangrijkste taken:

 • overzicht houden van wat er speelt in de sector en inhoudelijk hierover discussiëren en adviseren vanuit een kritische en analytische blik;
 • op een onafhankelijke en creatieve manier nadenken over concrete oplossingen en acties richting andere zorgpartijen;
 • informeren van onze leden over belangrijke beleidsontwikkelingen;
 • leiden en begeleiden van projecten en programma’s waar de VIG zich mee bezighoudt;
 • verzamelen van data en publicaties en deze toegankelijk maken voor je collega’s en onze leden, zodat hier rekening mee kan worden gehouden bij voor hen belangrijke ontwikkelingen.

Werken aan belangrijke projecten met volop ruimte voor jouw initiatieven
In jouw functie ben je niet alleen belangrijk voor onze leden, je kunt ook het verschil maken voor Nederlandse patiënten. We staan open voor je ideeën en initiatieven en vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen in je vakgebied. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband.

Verder bieden we je:

 • een bruto salaris tussen € 5500 en € 7500 (fulltime), afhankelijk van ervaring, en een 13e maand;
 • ruime ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden;
 • een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding.

Vasthoudende en kritische collega die werkt aan grensverleggende oplossingen
We hoeven je niet te vertellen hoe het zorgstelsel en het geneesmiddelensysteem in elkaar zit. Daar weet jij alles van. Daarnaast heb je een goed inzicht in de werkwijze en de belangen van onze leden. Je bijt je graag vast in complexe vraagstukken en denkt op een creatieve, kritische en onafhankelijke manier na over oplossingen. Je bent analytisch sterk en in staat scherp te discussiëren met interne en externe professionals. Je wilt je steeds blijven ontwikkelen en voelt je thuis in een informele werkomgeving.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in een economische richting of op het gebied van Gezondheidswetenschappen;
 • zes tot acht jaar relevante werkervaring en diepgaande kennis van het zorgstelsel en het geneesmiddelensysteem;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Ga jij aan de slag in deze maatschappelijk relevante functie?
Wil jij je kennis en ervaring inzetten om innovatieve geneesmiddelen beschikbaar te krijgen en te houden voor patiënten? Solliciteer dan meteen via de mail. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De VIG is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs, prachtige communicatie-uitingen en waardevolle events. Hiermee willen wij naar onze leden en ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

De VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

#vacature #geneesmiddelen #medicijnen #zorgstelsel #adviseur #denhaag


 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag