Vacature: Stakeholder Engagement Manager NL

Elli Lilly | Utrecht, | 2023

Direct solliciteren

Impact maken op de samenleving door onze innovaties

Lilly is een van de snelst groeiende farmaceutische bedrijven ter wereld. We hebben een rijke pijplijn van nieuwe medicijnen en een relatief jong portfolio van producten op de markt. In de afgelopen zes jaar heeft Lilly gemiddeld twee nieuwe producten per jaar gelanceerd. Dat maakt Lilly een aantrekkelijke werkgever. Onze focus ligt op vier belangrijke therapeutische gebieden: diabetes, auto-immuunziekten, neurologie en oncologie.

Lilly’s veelbelovende pijplijn biedt oplossingen voor ziekten die grote impact hebben op de Nederlandse samenleving. In het najaar van 2022 is de minister van VWS een onderzoek gestart naar een betere aanpak van de belangrijkste ziektegebieden waarmee de Nederlandse samenleving te maken heeft: obesitas, dementie en oncologie.

Lilly heeft geneesmiddelen op de markt of in een vergevorderd stadium van ontwikkeling voor deze therapeutische gebieden. Het grote maatschappelijke belang op deze gebieden biedt kansen en ook uitdagingen zeker als we kijken naar toegang voor patiënten tot deze geneesmiddelen. In jouw rol als Stakeholder Engagement Manager ontwikkel en realiseer je een gemeenschappelijk belang tussen alle relevante stakeholders, en creëer je een omgeving waarin patiënten optimaal kunnen profiteren van de innovaties die wij bieden. Je werkt dagelijks aan het ontwikkelen en verder brengen van lange termijn relaties met belangrijke stakeholders, samen creëer je programma’s ter verbetering van de gezondheidszorg. In deze functie ben je veel onderweg en in persoonlijk contact met de stakeholders. Je werkt dan ook minder op het kantoor van Lilly of thuis.

 

Verantwoordelijkheden in deze functie

Samen met je medische en business collega’s bouw en versterk je de relatie met stakeholders zoals:

 • Patiëntenverenigingen
 • Beroepsverenigingen
 • NGO's
 • Beleidsmakers

Ontwikkelen en uitvoeren stakeholdermanagement strategie
Een belangrijke taak is het ontwikkelen en uitvoeren van stakeholdermanagement plannen. Door de juiste inzet van netwerk en strategie creëer je een ideale omgeving voor de gezamenlijke belangen van Lilly en haar stakeholders. Daarbij zul je focussen op de juiste diagnose voor de juiste patiënten, bewustwording van de medische behoefte, behandelingsrichtlijnen, gebruiksgemak en andere onderwerpen die bijdragen aan de creatie van de juiste omgeving voor onze innovaties.

Dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • Partners vinden om gezamenlijk de juiste omgeving te creëren voor onze innovaties;
 • Actieve deelname aan en organisatie van netwerkevenementen, symposia en conferenties met stakeholders;
 • Key-contact zijn voor patiëntenverenigingen in samenwerking met de Brand teams en New Product Planning teams;
 • Samenwerken met de medische afdeling in contact met beroepsverenigingen over behandelrichtlijnen;
 • Je werkt nauw samen met partnershipsmanager(s) bij de implementatie van de plannen en strategieën.

Vereiste vaardigheden en ervaring

 • Bachelor- en/of masterdiploma;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in rollen die gericht zijn op omgevingsbeïnvloeding, public affairs, stakeholder management en/of lobbyen;
 • Kennis, ervaring en relaties hebben op het gebied van obesitas, dementie en/of oncologie zijn een pré;
 • Bekendheid met het Nederlandse zorgstelsel, je weet de werking ervan en hebt het vermogen om dit te beïnvloeden;
 • Natuurlijke netwerker met goede luister- en verbindingsvaardigheden en goed in storytelling;
 • Sterk in de samenwerking met cross-functionele teams;
 • Kennis en kunde om conversaties te leiden via verschillende communicatiekanalen;
 • Sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden op alle niveaus in een organisatie;
 • Zelfstandig werken, doelen definiëren en bereiken is voor jou geen uitdaging;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Uiteraard ben je in het bezit van rijbewijs B en woon je in Nederland.

Ons aanbod
De juiste kandidaat doen we een aantrekkelijk aanbod, zoals je kunt verwachten in de farmaceutische industrie. En bieden we een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit bespreken we graag in een persoonlijk gesprek met je. Heb je er nu al vragen over, bel dan gerust met Marsha Brink: 06-14860795.

Als je bij Lilly komt werken, kun je rekenen op een omgeving die inclusief is en waarin je de mogelijkheid hebt om te groeien, te leren en je carrière vorm te geven. We zijn vastbesloten om gelijke kansen te bieden aan al onze medewerkers en een werkomgeving te bevorderen waarin diversiteit wordt gevierd. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht hun achtergrond. We kijken ernaar uit om kandidaten te ontmoeten die ons team verrijken en bijdragen aan onze missie om een inclusieve organisatie te zijn. #wearelilly

Jouw reactie
Is dit een rol die jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan direct door een berichtje met je motivatie voor deze rol te sturen aan marsha@stratic.nl. Heb je vragen, neem dan contact op met Marsha Brink via: 06-14860795. In opdracht van Lilly verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten.

Over Eli Lilly
Lilly maakt impact op de levens van mensen over de hele wereld door het doen van onderzoek, de ontwikkeling en het leveren van geneesmiddelen.  In Nederland heeft Lilly sinds 1976 een zelfstandig dochterbedrijf van het in Indianapolis (USA) gevestigde hoofdkantoor.

Lilly is een toonaangevend, innovatie gedreven bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van een groeiend portfolio van geneesmiddelen om te voldoen aan de gezondheidszorgbehoeften van patiënten. We produceren geneesmiddelen die mensen helpen langer, gezonder en actiever te leven. We streven ernaar om de kwaliteit van het leven van mensen over de hele wereld te verbeteren.

 

« terug naar alle vacatures

Solliciteren

Geen bestand geselecteerd

Stel je vraag