Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Interim Sr. Adviseur Corporate & Public Affairs

Overheid | Utrecht, | 2022

Direct solliciteren

Senior Adviseur Public Affairs/ corporate affairs A.I.

Full time - minimaal 1 jaar – Randstad – aanvang opdracht zsm

Wil je direct meer informatie neem dan contact op met: Marsha Brink via 06-14860795 of via marsha@stratic.nl

Profiel van de opdracht:
In deze mooie strategische interim opdracht werk je aan de verdere professionalisering van de Public Affairs functie. Je gaat aan de slag met de opzet en uitvoer van de brede PA taken. Werkend vanuit de stakeholder analyse breng je het (politieke) krachtenveld in kaart, die je relateert aan de relevante issues en zorg je dat er een duidelijke verbinding is intern en extern. Er is een goed netwerk dat je kunt inzetten. Je helpt de beleidsmedewerkers in de organisatie verder te komen in hun rol. Door jullie nauwe samenwerking komen er heldere transparante, duidelijke en inhoudelijk sterke (beleid) documenten op de juiste tafels terecht en ontstaan daar relevante discussies die agenda beïnvloedend werken.

Je weet daardoor goed wie de mede- en tegenstanders zijn en je kent hun standpunten. Hierop monitor je continue en stel je bij waar nodig. Je houdt je collega’s op de hoogte van verschuivingen in de meningen van besluitvormers en beïnvloeders en veranderingen in de publieke opinie. Ook geef je strategisch advies aan de directie over de mogelijke impact hiervan op de activiteiten van de opdrachtgever richting de diverse stakeholders. Een ander belangrijk onderdeel van je rol is communicatie via de (vooral digitale en social) media. Op effectieve wijze haak je in op relevante nieuwsfeiten en koppelt onze standpunten hieraan. Je weet via social media ook je netwerk op een waardevolle manier uit te breiden.

Profiel ideale interimmanager:
Je hebt ruime (minimaal 5 jaar) ervaring in het Public Affairs/ Corporate affairs vak in de publieke sector. Je bent goed bekend in de zorgsector. Jouw signature is die van structuur brengen, strategie uitzetten en mede uitvoeren, in die zin ben je een analytische doener. Je beschikt over het vermogen om met tegengestelde belangen om te gaan en om maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te beoordelen. Je beheerst de kunst van het informeel beïnvloeden. Daarnaast beschik je over een hoge mate van politiek-bestuurlijke sensitiviteit en heb je ervaring met beïnvloeding van politieke processen. Hierin fungeer je als een sparringpartner voor bestuur, directie en strategisch regisseurs. Je hebt een universitaire achtergrond en daarbij uitstekende taalvaardigheden.

Graag ontvangen we je spoedige reactie voorzien van CV in word, motivatie voor deze opdracht, beschikbaarheid en tarief indicatie. Deadline: 18 januari 2022

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag