Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Projectleider Toegang Geneesmiddelen - vaste rol

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren

Wil jij als ambitieuze wo’er direct invloed uitoefenen op de toegang tot effectieve geneesmiddelen in Nederland? Pak deze kans en solliciteer naar deze veelzijdige baan bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG).

Innovatieve geneesmiddelen en vaccins zijn onmisbaar voor onze gezondheid, economie en samenleving. De coronapandemie heeft ons dat maar al te duidelijk gemaakt. Een van de speerpunten waar we ons binnen de VIG voor inzetten is snelle en brede toegang tot betaalbare en effectieve medicijnen voor patiënten. We toetsen het geneesmiddelensysteem continu op beschikbaarheid en betaalbaarheid, adviseren en denken mee over aanpassingen die dit systeem kunnen verbeteren. Op dit moment hebben wij een vacature voor een ambitieuze en leergierige projectleider die zich vast wil bijten in verschillende onderwerpen op het gebied van geneesmiddelenbeleid en met name de toegang tot geneesmiddelen. Dit is een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn voor de samenleving.

 

Projectleider Toegang Geneesmiddelen, Den Haag, 40 uur per week.

Solliciteer direct of neem contact op met Marsha Brink voor meer informatie via marsha@stratic.nl of 06-14860795.


Als Projectleider Toegang Geneesmiddelen maak je deel uit van de afdeling Kennis & Beleid. We werken vanuit een jaarplan en met elkaar realiseren we de in het jaarplan geformuleerde doelen. Met inhoudelijke kennis van het zorgsysteem en het toelatingssysteem van geneesmiddelen in het bijzonder, ben je steeds alert op wat er speelt in de sector. Samen met onze leden onderzoek je manieren om de toegang tot geneesmiddelen te verbeteren en te versnellen. Je werkt intensief samen met externe partijen zoals het Ministerie van VWS, het Zorginstituut, zorgverzekeraars en wetenschappers om mogelijke oplossingen onder de aandacht van de beleidsbepalers te brengen. Je zorgt er ook voor dat afgesproken acties worden opgevolgd. Je concrete taken zijn onder andere;

 • het bij elkaar brengen van relevante partijen in kenniskringen/projectgroepen op onderwerpen als toegangsprocedures in Nederland en de EU;
 • als ‘regisseur’ zorgen dat vervolgacties worden opgepakt;
 • analyseren van data en onderzoeken om tot heldere inzichten te komen;
 • opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk.

 

Annelies Bollen, werkt nu ruim een jaar bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen vertelt over haar over haar functie projectleider geneesmiddelenbeleid en vergoedingen: 

“De laatste ontwikkelingen in het veld, media, politiek of wetenschap kunnen je werk opeens een heel andere richting geven, dat maakt het dynamisch!”

 

Maak het verschil voor patiënten in Nederland

Deze baan geeft je de mogelijkheid om écht iets te betekenen in de verbetering van het toelatingssysteem en daarmee uiteindelijk de patiënt te helpen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en het feit dat je met allerlei verschillende professionals om tafel zit (intern en extern, privaat en publiek) maakt de baan heel interessant. De VIG is een professionele organisatie waar je in een informele sfeer samenwerkt met gedreven en ervaren collega’s die altijd bereid zijn om hun kennis met je te delen. We bieden je:

 • een goed salaris tussen de € 3.500,- en € 5.000,-  bruto per maand, afhankelijk van je ervaring;
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
 • een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding.

Je start met een contract voor een jaar dat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

 

Je bent ook de relatiebeheerder die mensen in beweging krijgt

Binnen deze baan is het belangrijk dat je doortastend bent en een geloofwaardige gesprekspartner voor alle verschillende partijen waarmee je te maken hebt. Tegelijkertijd ben je praktisch en pak je je verantwoordelijkheid om zaken voor elkaar te krijgen; je weet mensen te activeren. Het is essentieel dat je een goed beeld hebt van het zorgsysteem in Nederland en tegelijkertijd inzicht hebt in de verschillende belangen van partijen met wie je te maken hebt. Uit de enorme hoeveelheid informatie die op ons afkomt, weet jij relevante feiten te destilleren die helpen om tot oplossingen te komen voor problemen binnen het vakgebied. Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in een economische richting of in gezondheidswetenschappen;
 • minimaal twee jaar relevante werkervaring bij voorkeur in een beleidsmatige rol  binnen de publieke sector;
 • kennis van het geneesmiddelensysteem;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

 

Solliciteren naar deze maatschappelijk relevante functie?

Is deze impactvolle rol in het hart van de innovatieve geneesmiddelenindustrie iets voor jou? Wil jij elke dag werken aan relevante thema’s binnen de innovatieve geneesmiddelensector, reageer dan meteen. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl.

In opdracht van de VIG verzorgt Stratic de werving en selectie van geschikte kandidaten. De sollicitatieprocedure bestaat uit een verkennend gesprek met Marsha; zij kan je alles vertellen over de rol, doorgroeimogelijkheden en uiteraard onze organisatie. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met je toekomstige VIG-collega’s o.a. met Wim de Haart, manager gezondheidseconmie en vergoedingen en directeur Gerard Schouw. Voor het daaropvolgende verdiepende gesprek vragen we je een case study uit te werken en te presenteren. 

Graag ontvangen we je sollicitatie vóór 28 oktober 2021 via marsha@stratic.nl

 

Over de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG)

De VIG is de branchevereniging van geneesmiddelen- en vaccinbedrijven in Nederland. De ruim veertig leden richten zich op de ontwikkeling en op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen en vaccins voor ziektes waar nu nog geen passende behandeling voor is. De VIG zet zich in om geneesmiddelenontwikkeling en -onderzoek te stimuleren, de toegang van patiënten tot innovatieve geneesmiddelen en vaccins te vergroten en het vestigings- en investeringsklimaat voor biofarmaceutische bedrijven in Nederland te versterken.

 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag