Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Eindredacteur

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren


Den Haag, 32 – 40 uur per week

Schrijf jij als echte taalliefhebber duidelijke en aansprekende teksten? Bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) werk je als eindredacteur mee aan relevante thema’s die iedereen aangaan.

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland maken we ons al jaren hard voor het snel beschikbaar krijgen van innovatieve geneesmiddelen voor ziektes die nu nog niet behandelbaar zijn. We zetten ons ook in voor thema’s zoals toekomstgerichte zorg en innovaties in de Life Sciences & Health sector. Onderwerpen die voor iedereen belangrijk zijn en waarover we regelmatig nieuwsberichten publiceren. Ter versterking van ons team zijn we nu op zoek naar een eindredacteur. Iemand met een vlotte pen, die alles weet over effectieve communicatie. In jouw baan als eindredacteur krijg je veel verantwoordelijkheid en volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen.

Adviseren, content creëren en redigeren
Deze baan biedt je ´the best of both worlds’: aan de ene kant heb je een adviesrol en ontwikkel je vanuit een langetermijnvisie de communicatiestrategie op verschillende onderwerpen.  Aan de andere kant zit je als eindredacteur dicht op de inhoud en ontwikkel je content. Tijdens het dagelijkse ‘nieuwskwartiertje’ met je collega’s haal je actuele stories op en verwerk je deze in heldere en pakkende teksten. Natuurlijk zit je ook zelf bovenop het nieuws.
De meeste tijd besteed je aan de wekelijkse nieuwsbrief en bijbehorende social media uitingen. Verder schrijf je persberichten en berichten voor op onze corporate website. Je denkt ook mee over de verdere optimalisatie van de website. Je ontwikkelt en bewaakt de corporate schrijfstijl en helpt je collega’s hiermee. Je zorgt ervoor dat alles wat je creëert past binnen de positionering en de merkwaarde van de vereniging.

Je concrete taken als eindredacteur zijn:

 • eindredactie van onze wekelijkse digitale nieuwsbrief;
 • opstellen en plaatsen van berichten op social media en de website;
 • schrijven en redigeren van blogs en vlogs;
 • houden van interviews met bijvoorbeeld artsen, patiëntenverenigingen en de politiek;
 • meewerken aan communicatieprojecten.

Baan met grote verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling
In deze baan kun je al je journalistieke talenten en communicatiekennis kwijt. Het gaat om een rol met veel verantwoordelijkheid. Jij verwoordt immers onze standpunten en nieuwsberichten naar de buitenwereld. Inhoudelijk kun je altijd rekenen op je zeer ervaren collega’s, die altijd bereid zijn hun kennis met je te delen. Wij zijn een ambitieuze vereniging en willen ons blijven ontwikkelen. Jij helpt ons daarbij, maar wij vinden het ook belangrijk dat jijzelf blijft groeien. We bieden je dan ook bijna onbeperkte mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband.

Verder bieden we je:

 • een salaris passend bij je ervaring, maar waar je zeker blij van wordt. Én een 13e maand;
 • de mogelijkheid om vanuit huis te werken (we voorzien je van een laptop en mobiel);
 • een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding.

Kort en bondig tot de kern komen
Binnen deze baan is het belangrijk dat je weet hoe je mensen verbindt. Je kent de kracht van taal en weet kort en bondig nieuws en standpunten naar buiten te brengen. Je bent in staat zelf verhalen op te halen in onze organisatie, maar ook bij bijvoorbeeld artsen of patiëntenverenigingen. Je journalistieke en netwerkkwaliteiten zijn goed ontwikkeld. Binnen de organisatie werk je zelfstandig, maar ook graag samen. Je bent nieuwsgierig, maakt hoofdlijnen je snel eigen en schakelt gemakkelijk tussen onderwerpen. Natuurlijk heb je interesse in de farmaceutische wereld en sta je achter de standpunten van onze vereniging.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde hbo-opleiding in marketing, communicatie of journalistiek;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring als journalist of redacteur;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Is deze maatschappelijk relevante rol iets voor jou?
Ben jij op zoek naar een verantwoordelijke en zelfstandige baan, waarin je bijdraagt aan belangrijke gezondheidsthema’s?  Solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de rol, het sollicitatieproces of de salarisrange, neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De VIG is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs, prachtige communicatie-uitingen en waardevolle events. Hiermee willen wij naar onze leden en ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

De VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag