Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Projectleider Building Coalitions

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren

Den Haag, 32 – 40 uur per week

Met jouw kennis van het zorgsysteem en netwerkkwaliteiten kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het geneesmiddelenbeleid in Nederland. Je werkt als projectleider bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) in een ambitieuze organisatie waar ook alle ruimte is voor jouw groeiambities.

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland maken we ons al jaren hard voor het snel beschikbaar krijgen van innovatieve geneesmiddelen voor ziektes die nu nog niet behandelbaar zijn. Niet eerder was het belang hiervan zo duidelijk als tijdens de coronapandemie. Ook voor andere belangrijke thema’s zoals toekomstgerichte zorg en innovaties in de Life Sciences & Health sector zetten wij ons samen met een groot aantal partners in. Op dit moment hebben wij een vacature voor een gedreven projectleider met inhoudelijke kennis van ons zorgstelsel en die sterk is in het ontwikkelen en onderhouden van relaties. In deze baan speel je een rol van betekenis in de verbetering van het Nederlandse zorgsysteem.

Coalities bouwen rondom gezondheidsthema’s
Als projectleider zorg je dat je altijd op de hoogte bent van wat er in de zorgsector speelt. Feiten en fabels kun je moeiteloos scheiden. Je bijt je vast in verschillende onderwerpen rondom ziektebeelden. Samen met onze leden vertegenwoordig je de innovatieve geneesmiddelen- en vaccinsector bij relevante stakeholders in de zorg. Denk hierbij onder andere aan het Ministerie van VWS, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, zorgverzekeraars, wetenschappelijke beroepsorganisaties en patiëntenorganisaties. Met jouw verbindende kwaliteiten breng je alle relevante partijen bij elkaar. Je maakt projectplannen en zorgt dat gemaakte afspraken worden opgevolgd.

Je concrete taken zijn:

 • resultaatgerichte coalities bouwen rondom ziektebeelden en gezondheidsthema’s;
 • het maken van projectplannen en zorgdragen voor de uitvoering daarvan;
 • relatiemanagement richting leden en partners;
 • analyseren van relevante data;
 • actieve participatie in project- en vakgroepen.

Ontwikkel jezelf en ons zorgstelsel
Samen met je zeer gedreven en ervaren collega’s werk je elke dag aan het beschrijven en verbeteren van het geneesmiddelentoelatingsbeleid. Als projectleider heb je veel verantwoordelijkheid en de vele contacten met allerlei verschillende partijen (intern en extern, privaat en publiek) maken je baan erg interessant. We vinden het belangrijk dat je kunt blijven groeien in je vakgebied. We bieden je dan ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden we je:

 • een salaris passend bij je ervaring, maar waar je zeker blij van wordt. Én een 13e maand;
 • de mogelijkheid om vanuit huis te werken (we voorzien je van een laptop en mobiel);
 • een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding.

Gesprekspartner, verbinder en activator
In deze baan is het belangrijk dat je weet hoe het Nederlandse zorgsysteem in elkaar zit. Daarnaast heb je een goed inzicht in de verschillende belangen van de partners. Je bent een geloofwaardige gesprekspartner voor alle relevante partijen. In deze baan is het essentieel dat je weet hoe je mensen verbindt en in beweging brengt. Je bent analytisch sterk, doortastend en werkt altijd zorgvuldig. Je bent ambitieus en leergierig en geeft niet snel op.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde universitaire opleiding die bij voorkeur aansluit bij de belevingswereld van de externe relaties van de VIG;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring in bijvoorbeeld een ziekenhuis of zorginstelling of bij een patiëntenvereniging, zorgverzekeraar of het Ministerie van VWS;
 • bij voorkeur kennis van het krachtenveld in de geneesmiddelensector;
 • sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om inhoudelijke, professionele discussies te voeren met externe relaties op een peer-to-peer niveau in zowel het Nederlands als in het Engels;
 • het vermogen om professionele werkrelaties te verbinden en op te bouwen met externe en interne belanghebbenden/functies.

Is deze maatschappelijk relevante functie iets voor jou?
Wil jij actief bijdragen aan belangrijke gezondheidsthema’s binnen een organisatie die ook jouw ontwikkeling belangrijk vindt? Solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de rol, het sollicitatieproces of de salarisrange, neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De VIG is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs, prachtige communicatie-uitingen en waardevolle events. Hiermee willen wij naar onze leden en ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

De VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag