Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Digital Content Marketeer

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren

Digital content marketeer
Den Haag, 32 - 40 uur per week

Op creatieve wijze actuele thema’s vertalen naar aansprekende digitale content voor verschillende doelgroepen. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft een mooie baan voor een ervaren digital content marketeer met affiniteit met de geneesmiddelensector.

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland maken we ons al jaren hard voor het snel beschikbaar komen van nieuwe geneesmiddelen. Ook dragen we bij aan politieke discussies over thema’s als toekomstgerichte zorg en innovaties in de Life Sciences & Health sector. Om onze standpunten duidelijker over het voetlicht te brengen, zijn we op zoek naar een betrokken online content specialist met een uitstekend taalgevoel. Iemand die alle ins en outs van de verschillende social media platforms kent en deze op een impactvolle manier weet in te zetten. Iemand die ook andere digitale kanalen op hun waarde kan inschatten. In je rol als digital content marketeer krijg je veel ruimte om deze op eigen wijze in te vullen.

Strategisch en uitvoerend aan de slag
In ons communicatieteam ben jij dé specialist als het gaat om online communicatie en digital marketing. Aan jou de taak om onze online zichtbaarheid en impact naar een hoger niveau te tillen. Je hebt een brede functie waarin je als online pionier in ons team echt je ei kwijt kunt. Aan de ene kant ontwikkel je vanuit een langetermijnvisie de online communicatie en digital marketing strategie. Aan de andere kant zorg je ook zelf voor de productie van content. Dat kan van alles zijn: posts of stories voor de social kanalen, blogs, e-mail nieuwsbrieven, video’s, podcasts…

Kortom: datgene wat jij bedenkt om onze standpunten en interessant nieuws onder de aandacht te brengen. Waarbij je de boodschap en het communicatiekanaal natuurlijk afstemt op de verschillende doelgroepen van de VIG: healthcare professionals, zorgverzekeraars, het ministerie van VWS, onze leden en uiteraard ook de Nederlandse burgers en patiënten. Tijdens het dagelijkse ‘nieuwskwartiertje’ bespreek je met je collega’s wat er speelt en waar via de online en social kanalen ingehaakt zal worden op de actualiteit. Bij alles wat je doet zorg je dat dit past binnen de positionering en de merkwaarde van de vereniging.

Je concrete taken als digital content marketeer zijn:

 • ontwikkelen van onze digitale communicatie en marketing strategie;
 • het onderhouden en verder ontwikkelen van onze website en online uitingen;
 • meewerken aan de wekelijkse nieuwsbrief en dagelijkse social media uitingen;
 • het meten en analyseren van de resultaten van de online uitingen om waar nodig bij te sturen;
 • creëren en inzetten van allerlei creatieve content, zoals blogs, vlogs, video’s en podcasts;
 • adviseren over relevante ontwikkelingen in je vakgebied en bruikbaarheid voor de VIG.

Oneindig veel mogelijkheden om te pionieren en door te groeien.
We bieden je alle ruimte om op jouw creatieve manier invulling te geven aan de baan. Je kunt daarbij rekenen op de hulp van je gedreven collega’s die altijd bereid zijn hun kennis met je te delen. De VIG is een ambitieuze organisatie die zich wil blijven ontwikkelen. Jij helpt ons daarbij, maar wij vinden het ook belangrijk dat jijzelf wilt blijven groeien. We bieden je daarom bijna onbeperkte mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband.

Verder bieden we je:

 • een prachtig salaris in de range tussen € 4.000,- en € 5.000,- op full time (40 uur) basis, afhankelijk van je ervaring doen we je graag een bod waar je blij van wordt;
 • een 13e maand;
 • de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (we voorzien je van een laptop en mobiel);
 • een goede pensioenregeling;
 • 36 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband);
 • reiskostenvergoeding.

Creatieve communicatiespecialist met een groot taalgevoel
Je bent zowel strategisch als uitvoerend sterk. Als echte storyteller weet je (nieuws)feiten om te toveren naar pakkende digitale content. Deze communicatie-uitingen ontwikkel je zelf. De teksten die je schrijft zijn kernachtig, aantrekkelijk en natuurlijk foutloos. Het is belangrijk dat je zelfstandig en gestructureerd werkt en snel kunt schakelen tussen projecten. Uiteraard volg je het gezondheidsnieuws op de voet en sta je achter de standpunten van onze vereniging. Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde hbo-opleiding met een specialisatie in online communicatie;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring als online redacteur, bij voorkeur in de medische wereld en/of het publieke domein;
 • kennis van SEO, SEA, Google Analytics, adverteren op social media, Photoshop en/of InDesign;
 • ervaring met het schrijven online teksten en nieuwsbrieven en het versturen daarvan;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Is deze veelzijdige baan iets voor jou?
Ben jij op zoek naar een baan waarin jij je online communicatiekennis én liefde voor taal kwijt kunt, reageer dan direct via marsha@stratic.nl.

Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen. Een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

VIG is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs, prachtige communicatie-uitingen en waardevolle events. Hiermee willen wij naar onze leden en ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.


 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag