Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Manager Public Affairs Europa

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen WTC | Den Haag, | 2023

Direct solliciteren

Als manager Public Affairs Europa zorg je dat de stem van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in Brussel wordt gehoord. Een interessante functie voor een ervaren netwerker met affiniteit met de farma en een uitstekende politieke antenne. Je levert direct een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van het ecosysteem van de geneesmiddelenbranche.

Den Haag, 32 – 40 uur per week

Als manager Public Affairs Europa vertegenwoordig je de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) in Brussel, je werkt vanuit ons kantoor in Den Haag. 

Als branchevereniging voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland maken we ons al jaren hard voor het snel beschikbaar krijgen van nieuwe innovatieve geneesmiddelen. Ook zetten we ons in voor andere belangrijke thema’s zoals toekomstgerichte zorg en innovaties in de Life Sciences & Health sector. Niet alleen in ons eigen land, maar ook in Europa zijn wij een belangrijke speler. Hierbij werken we actief samen met onze Europese brancheorganisatie EFPIA. Beschik jij over ruime ervaring in Public Affairs (PA) en weet je met humor en charme relevante partijen te verbinden? Heb je affiniteit met de medicijnsector en met de zorg? Wellicht ben jij dan onze nieuwe Manager Public Affairs Europa die de belangen van onze leden behartigt in Brussel.

Samenwerken op Europees niveau
Samen met de manager Public Affairs en de junior adviseur Public Affairs vorm je het PA-team van de VIG. Je werkt intensief samen met je collega’s van de communicatie-afdeling. Een belangrijke taak is het bepalen van de PA-strategie met als doel de positionering van de vereniging in Europa te versterken en onze standpunten zo effectief mogelijk onder de aandacht te brengen. Op Europese onderwerpen ben je het eerste aanspreekpunt voor onze leden en werk je nauw met hen samen. Je bent dan ook regelmatig in Brussel te vinden. Je onderhoudt daar contacten met (Nederlandse) leden van het Europees Parlement, de Permanente Vertegenwoordiging en andere PA-adviseurs van onze leden in Brussel. Hierdoor weet je exact wat er speelt in de sector, wat de standpunten van de verschillende stakeholders zijn en hoe de Europese politieke agenda eruit ziet. Door het bouwen aan Europese netwerken zorg je dat je een positieve bijdrage kunt leveren aan het zorgbeleid.

Samengevat zijn je belangrijkste taken:

 • Het laten horen van de stem van de VIG in Brussel
 • Het aanboren en onderhouden van waardevolle contacten in de publieke sector en de politiek
 • Het opstellen van de PA-strategie en -plannen, in lijn met de jaarplanning van de VIG, EFPIA en de EU
 • Het bijhouden van voor de geneesmiddelensector relevante Europese en nationale dossiers
 • Een actieve en inspirerende deelname aan vergaderingen en werkgroepen van de EFPIA
 • Het ontwikkelen van scherpe analyses en rapportages evenals het verzorgen van krachtige presentaties (zowel in Brussel als tijdens de algemene ledenvergaderingen van de VIG).

Veel vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden binnen een ambitieuze organisatie
Samen met zeer gedreven collega’s zet jij je elke dag in voor de innovatieve geneesmiddelenbedrijven en daarmee ook voor de Nederlandse patiënten. Je krijgt veel vrijheid om je functie op eigen wijze in te vullen. Verder vinden we het belangrijk dat je kunt blijven groeien in je vakgebied. We bieden je dan ook bijna eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband.

Verder bieden we je:

 • Een bruto salaris tussen € 5.500 en € 7.500 (fulltime), afhankelijk van ervaring
 • Een 13e maand
 • Goede thuiswerkmogelijkheden (we voorzien je van een laptop en mobiel)
 • Een goede pensioenregeling
 • 36 vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding.

Charismatisch gesprekspartner en verbinder
In deze baan is het belangrijk dat je weet hoe het zorgsysteem in Nederland werkt en hoe zich dat verhoudt tot Europa. Als een charismatische netwerker, ben jij de natuurlijke leider in de verbinding van stakeholders. Je bent een gezaghebbende gesprekspartner en hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Je bent alert en zit boven op het nieuws. Bovendien ben je analytisch sterk en werk je altijd nauwkeurig.

Daarnaast beschik je over:

 • Een relevante afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Politicologie, Bestuurskunde, management wellicht met een specialisatie Public Affairs of Publieke Sector
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in Governmental Affairs of Public Affairs
 • Affiniteit met de medicijnsector, de zorg en Europa
 • Sterke relationele en contactuele vaardigheden
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Laat jij straks de stem van de VIG horen in Europa?
Ben jij de resultaatgerichte netwerker die zich wil inzetten voor de Europese belangen van onze leden? Solliciteer dan meteen via de mail aan: marsha@stratic.nl. Heb je nog vragen over de rol of het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marsha Brink van Stratic: 06-14860795 of marsha@stratic.nl. In opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen verzorgt Stratic de werving & selectie van geschikte kandidaten op basis van de harde eisen, gesprekken, referenties en ook een case study zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Over onze opdrachtgever de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen houdt zich bezig met de disciplines life science & health, farmacie, gezondheidseconomie, recht, geneeskunde en communicatie. De geneesmiddelensector is ondernemend en innovatief. De Vereniging heeft als doel de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen voor patiënten te bevorderen, een gunstig onderzoeksklimaat te creëren en de waarde van het innovatieve geneesmiddel uit te dragen.

De VIG is de brancheorganisatie van geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wij zien het als onze taak om de innovatieve geneesmiddelenbranche te versterken met professionele diensten, inhoudelijke onderzoeken, sterke public affairs, prachtige communicatie-uitingen en waardevolle events. Hiermee willen wij naar onze leden en ook naar de buitenwereld onze deskundigheid en professionaliteit tonen. Werken bij een branchevereniging is uitdagend. Het vraagt om gevoel voor bemiddeling, de kracht om te verbinden, actieve stakeholdermanagement, kennis van het politieke veld en feeling voor maatschappelijke belangen.

De VIG is gevestigd in het WTC in Den Haag en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

#vacature #geneesmiddelen #zorg #publicaffairs #relatiebouwer #PA  #europa #denhaag
 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag