Deze vacature is al ingevuld en kan niet meer op worden gereageerd.

Vacature: Programma manager administraties

Overheid | Brabant, | 2022

Direct solliciteren

Per direct 3 tot 4 dagen voor een periode van 6 maanden met optie tot verlenging.

Voor meer informatie over deze opdracht neem je contact op met:

Marsha Brink – 06-14860795 – marsha@stratic.nl

Onze opdrachtgever een provincie is steeds meer een opgave gestuurde netwerkorganisatie die haar werk organiseert op basis van programma’s en projecten. Eén van de programma’s is het programma Administraties. Dit programma betreft enerzijds de zorg voor het reguliere beheer van onze integraal ingerichte administratieve systeem en anderzijds uit een vernieuwingsprogramma gericht op herinrichting van processen.

Mede dankzij het programma Administraties hebben we juiste, tijdige en betrouwbare stuur- en managementinformatie voor de gehele provinciale organisatie. Voor dit programma zoeken wij een programmamanager.

Behalve dat je de eindverantwoordelijkheid draagt voor het programma vanuit de rol van programmamanager, ligt de komende periode de grootste nadruk op de oplevering, eind 2018, van een volledig nieuw ingerichte financiële administratie. Dit project heeft hoge prioriteit. In de rol van programmamanager geef je richting aan de inhoudelijke vernieuwing van de administraties en stuur je de projectleider van deze vernieuwing aan. Ook moet gewerkt worden aan de verdere optimalisatie van diverse processen: de digitalisering van de verwerking van de in- en verkoopfacturen, het verbeteren van het treasury proces, de optimalisatie van de personeels- en salarisprocessen, etc. De effecten van de projecten in het programma Administraties zullen breed merkbaar zijn binnen de organisatie en zullen er mede toe leiden dat eenduidigheid en standaardisering de boventoon gaan voeren in plaats van specifiek maatwerk.

Je bent als programmamanager verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de diverse teams binnen het programma. Eind 2017 zijn we gestart met een nieuwe vorm van aansturing waarbij de verantwoordelijkheid voor het behalen van de resultaten in de teams is belegd. De programmamanager faciliteert dit, spart inhoudelijk met de teams en stuurt bij daar waar nodig.
Je zorgt als programmamanager voor een heldere positie van het programma Administraties binnen de organisatie en een duidelijke visie op administraties. Die is dienstverlenend, waarbij de programmamanager duidelijk en consequent uitdraagt waar het programma voor staat en wat van de organisatie benodigd is om het dienstverleningsniveau en de wettelijke taken waar te maken. Je werkt als programmamanager Administraties o.a. nauw samen met de programmamanager Financiën, Planning en Control (FPC).

 

Wat ga je doen?

Als programmamanager Administraties ben je verantwoordelijk voor:

 • het programma dat bestaat uit het reguliere beheer van de administraties en het vernieuwingsprogramma (herinrichting van de processen).
 • kostenefficiënte procedures en werkwijzen;
 • het bewaken van de onderlinge samenhang tussen strategie, beleid, programma-uitvoering en bedrijfsvoering;
 • het bewaken van de integraliteit en de onderlinge samenhang tussen het programma en andere opgaven en tussen tijdelijke en structurele activiteiten;
 • het faciliteren op inhoud van de (deels) zelfsturende teams die werkzaam zijn in het programma. Deze teams zijn: Expertise & control, Debiteuren & crediteuren, Inrichting & beheer, Personeels- en salarisadministratie, Adviseurs en Nazorgfonds.

Kandidaat omschrijving

Wat verwachten we van jou?

 • We zoeken een collega met minimaal 5 jaar in een rol van programmamanager (of een vergelijkbare rol) van een vergelijkbaar omvangrijk en complex programma voor en binnen de overheid, op gebied van integratie en ontwikkeling van administraties en administratieve processen.
 • De programmamanager moet kennis en ervaring hebben van financiële en personele administraties en van jaarrekening- en begrotingsprocessen en kan op basis daarvan inhoudelijke richting geven aan de herinrichting en doorontwikkeling van administraties en processen.
 • Je hebt kennis van administratiesoftware SAP (SAP HANA)
 • Je bent een goede sparringpartner voor de projectleider en teams in het programma.
 • Je bent eerder verantwoordelijk geweest voor het integreren van verschillende processen/eenheden.
 • Je hebt praktische kennis van relevante wet- en regelgeving (waaronder BBV).
 • Je stuurt op resultaten, vanuit een inspirerende, verbindende en coachende leiderschapsstijl.
 • Je kunt schakelen tussen strategische, tactische en operationele sturing.
 • Je bent bestuurlijk sensitief, je bent ook sparring partner voor en verbindende schakel met bestuur, collega-programmamanagers en directie.
 • Je bent gericht op samenwerking binnen het team en stimuleert medewerkers binnen kaders tot het nemen van initiatief.

Persoonlijke competenties

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden.
 • Sterke en prettige persoonlijkheid en een overtuigende, initiatiefrijke aanpakker.
 • Professioneel, mensgericht, integer en pragmatisch.

 

Eisen

Opleidingsachtergrond

 • Kandidaat beschikt over minimaal een relevante en aantoonbare afgeronde WO- opleiding, bij voorkeur op het gebied van Bedrijfseconomie, Bedrijfsadministratie of vergelijkbaar. Aanvullend beschik je bij voorkeur over aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving (waaronder BBV). Dit blijkt uit CV en diploma’s.

Werkervaring

 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager of een vergelijkbare, leidinggevende, rol, op specifiek het gebied van administraties, waarbij je verantwoordelijk was voor jaarrekeningen/begrotingen. Bij voorkeur bij een overheidsorganisatie van minimaal 500 medewerkers. Dit blijkt uit CV en referenties.
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het invoeren en doorontwikkelen van diverse soorten administratieve systemen en processen. Aantoonbare ervaring met SAP (en/of SAP HANA) en bij voorkeur bij een overheidsorganisatie. Dit blijkt uit CV en referenties. Ook staan in je CV staan voorbeelden van succesvolle implementatie van een nieuwe administratie. Dit blijkt uit het CV en referenties.

Informatie over de procedure

Stratic is gevraagd om deze provincie te begeleiden in de search naar een programmamanager. Graag je spoedige reactie (voor 12 juni) voorzien van CV in Word, waaruit gevraagde ervaring duidelijk blijkt. Als onderdeel van de screeningprocedure voeren we een persoonlijk gesprek met een aantal professionals, we zullen twee referenties nagaan en uiteindelijk stellen we drie geschikte kandidaten voor bij onze opdrachtgever.

 

« terug naar alle vacatures

Stel je vraag