Team ontwikkeling

Samen reduceren we de onzekerheid die verandering met zich mee brengt

Veranderen zorgt voor onzekerheid, daar kunnen we niet om heen. We weten wat we nu hebben en hoe we nu ons werk moeten doen, maar niet hoe het straks is en hoe de toekomst er uitziet. Die zorgen zijn heel menselijk en horen erbij. Juist daarom kijken we niet alleen naar het team in zijn geheel maar ook naar de individuele business modellen. Met een eigen business model canvas kan iedereen zelf de regie over de eigen loopbaan nemen.

Het business model denken en een persoonlijk business model maken, helpt medewerkers de eigen carrière te definiëren, te duiden, aan te scherpen en een groeipad uit te stippelen. Groei kan zijn horizontaal of verticaal binnen de eigen organisatie en of het voorzetten van de carrière buiten de organisatie. Het is een effectieve techniek om een beeld te schetsen van hoe organisaties werken en wat de toegevoegde waarde van de medewerkers daarbinnen is.

 

Uit onze dagelijkse praktijk, in gesprek met een manager financien aan de vooravond van een team ontwikkel traject langs het business model denken.

De wereld verandert en best wel snel en het is veel. Waar moet ik wel en niet mee aan de slag? Hoe zorg ik dat we de juiste keuzes maken?

Ik heb een team en moet die meekrijgen. Kan dit team het wel aan? Wat moet er gebeuren om dit voor elkaar te krijgen? We moeten nu nog gewoon boekhouden en tegelijkertijd is vernieuwing hard nodig. Het team huidige is goed in gewoon boekhouden maar kunnen zij ook mee in die vernieuwing? En als dat niet zo blijkt te zijn, dan is het ook nog maar de vraag of ik goede nieuwe mensen aan kan trekken.

Dus, hoe vorm ik het introverte team boekhouders om naar klantgerichte adviseurs zodat de organisatie ons als business partners ervaart?

Als ik eerlijk ben weet ik het zelf ook niet hoe ik het aan moet pakken. Welke kant moet ik op en hoe neem ik mijn mensen mee. Ik zou het toch allemaal wel moeten weten… Hoe ga ik deze omslag aanpakken? Hoe hou ik zelf de controle? Door de waan van de dag schuif in dit elke keer vooruit. Hoe zorg ik dat het niet te groot wordt maar dat we wel stappen gaan zetten.

* Stratic in gesprek met een manager financiën

 

Voor meer informatie of advies neem je contact op met:

Waarom Stratic?

  • Persoonlijk
  • Pragmatisch
  • Verbindend
Stel je vraag