Reflectiereeks ‘Leiderschap in vloeibare tijden’

Vanuit deze inspiratie pagina deelt Stratic haar kennis en geven we ons netwerk de kans het zelfde te doen. Deze keer aandacht voor Annemarie Mars, expert in de veranderkunde, we werken graag met haar samen. Waarom? Onze samenwerking is samen te vatten in drie woorden: ambitie, deskundigheid en doen! Onze klanten varen daar wel bij, nu bieden we iedereen de kans dat te ervaren.

Wat is de reflectiereeks?

De Reflectiereeks is bedoeld voor mensen die in een veranderlijke, complexe en veeleisende omgeving werken en daar een stempel op willen drukken. In zo’n omgeving zijn geen vaste recepten voorhanden die altijd tot succes leiden. Wat in de ene situatie werkt brengt in de andere schade toe. Regelmatige bezinning is dan geen luxe maar noodzaak.

Om uit die kostbare momenten van bezinning elke keer weer te halen wat erin zit, heeft Annemarie de Reflectiereeks ontwikkeld. Het is een serie online video’s waarin zij houvast aanreikt om in elke situatie te kunnen bepalen wat je te doen staat.

Waarom video?

Video is een zeer krachtige manier om te leren. Je kunt in je eigen tijd, op je eigen plek en in je eigen tempo de leerstof doorlopen en -met het werkboek- meteen toepassen op je eigen situatie. De stilte en de concentratie waarmee je de video’s kijkt vormen een ideale basis voor diepe inzichten.

Je kunt de video’s op pauze zetten, terugspelen of in het e-book teruglezen om de stof goed te laten doordringen. En je kunt zelf het moment bepalen dat je klaar bent voor het volgende onderwerp. Je kunt in korte tijd veel leerstof behandelen, je hoeft er geen prime-timewerktijd voor vrij te houden en het is een stuk goedkoper dan een offline training!

Wat levert de Reflectiereeks je op?

  • je leert hoe je je in elke situatie krachtig kunt bezinnen op je leiderschap
  • je vindt antwoorden die bij jouw situatie passen
  • je brengt je leiderschap met elk moment van bezinning op een hoger plan

Hoe werkt de Reflectiereeks?

De Reflectiereeks bestaat uit zes ‘schijnwerpers’ waarmee jullie jouw situatie gaan belichten.

Elke schijnwerper heeft drie video’s. Er zijn dus achttien video’s variërend van twee tot zes minuten. Je zult verrast zijn over de hoeveelheid leerstof die we behandelen. Als diezelfde onderwerpen in een offline training behandeld worden is er een meer dan een tweedaagse nodig!

Na elke video stel Annemarie je een bezinningsvraag waar je de raderen even over zult willen laten draaien. Hoe lang je daarvoor neemt bepaal je helemaal zelf. Je inzichten kun je noteren in het werkboek, waardoor je stap voor stap je eigen bezinningsdossier vult, dat alle aspecten van de jouw situatie bestrijkt.

Als je elke werkdag een video kijkt doorloop je in bijna een maand je persoonlijke online leer- en bezinningstraject; en zes weken als je elke week één schijnwerper beetpakt.

Wil je direct aan de slag met de reflectie reeks?

De Reflectiereeks is zo gemaakt dat je er zelfstandig mee aan de slag kunt. Waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is verbinding met internet. De Reflectiereeks is te bestellen via : www.forachange.nl/reflectiereeks

Je kunt de reeks aanvullen met een gesprek met Annemarie Mars via Skype of aan haar keukentafel, en dan ontrafelen jullie samen jouw situatie om te bepalen wat je te doen staat. Wij wensen jullie veel plezier en succes!


« terug naar alle updates

Stel je vraag