Stratic & Nacht van de vluchteling

Onze collega Jules Bolhuis heeft het initiatief genomen om een Stratic team te vormen om deel te nemen aan de Nacht van de vluchteling op 17/18 juni 2017.

Wereld Vluchtelingendag
In 2017 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni. Het startschot klinkt stipt om middernacht op de drie startlocaties in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen dus de volgende ochtend.

Miljoenen mensen wereldwijd op de vlucht
Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er nog niet zoveel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking, maar liefst 65,3 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. Dat betekent dat 1 op 113 mensen een vluchteling is. Zoals in bijvoorbeeld Afghanistan, Libanon, Nigeria, Syrië of Somalië. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Onderdak, drinkwater, noodvoeding en medische zorg.

Hulp is ontzettend hard nodig. Daarom lopen wij de nacht van 17 op 18 juni de Nacht van de Vluchteling 40km door Amsterdam.

Hiermee halen we als team geld op voor noodhulp aan 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Dit geld is geheel voor Stichting Vluchteling, die zorgt in crisisgebieden voor onder andere medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs.

Help ons helpen. Sponsor ons tijdens deze loop! Doneer via www.nachtvandevluchteling.nl/stratic

Bekijk onze video


« terug naar alle updates

Stel je vraag