Wering & Selectie op onze manier: finders keepers

In het werving & selectie traject gebruiken wij het Business Model Canvas om de organisatie en de vacature goed te doorgronden. Het denken in business modellen helpt ons persoonlijke doelen en talenten van professionals aan die van organisaties te verbinden en vice versa. Het stelt ons in staat te ontdekken hoe een organisatie / afdeling waarde toevoegt en hoe (met welke skills en talenten) professionals daaraan bijdragen.

Uiteraard voorzien we in een gedelegen traject waarbij we de professionals die we introduceren aan onze klant altijd persoonlijk hebben gesproken, we zijn referenties na gegaan en kunnen indien wenselijk een uitgebreidere pre employment screening verzorgen.

Ook na de bemiddeling blijven wij partner: na 100 dagen voorzien wij in een reality check. De reality check vindt na 100 dagen dienstverband plaats, in de vorm van een gesprek waarin de professional en manager individueel geïnspireerd en gechallenged worden door een onafhankelijke coach. Deze reality check is ook gebaseerd op Business Model Canvas en Business Model You en toetst of de “perfect match”  daadwerkelijk perfect is. De reality check geeft handvatten om de match ook echt duurzaam te laten zijn en blijven.

Uniek in onze service is de business model benadering, de reality check én ons honorarium. Stratic levert haar werving & selectie diensten op basis van exclusiviteit en ‘no cure no pay’. Wij gaan voor de perfecte match en committeren ons daar financieel aan:

  • Bij indiensttreding brengen wij een “finders fee” in rekening van 15% van het bruto jaar salaris (inclusief emolumenten) dat de professional zal verdienen.
  • Wij geloven er in dat de professional één jaar na start nog steeds in dienst is. En alleen dán brengen wij een “keepers fee” in rekening van 10% van het bruto jaar salaris (inclusief emolumenten) dat de professional zal verdienen.

 

Voor meer informatie of advies neem je contact op met:

Waarom Stratic?

  • Persoonlijk
  • Pragmatisch
  • Verbindend
Stel je vraag